bebrika

Sexualiseringen av kvinnans bröst

''Varför måste en kvinna gå topless??? Varför behöver kvinnan göra det?'' - Det handlar INTE om att en kvinna måste gå topless, eller behöver gå topless. Det handlar om att en kvinna, ska ha den _rättigheten._ En kvinna, ska som en man, kunna bada/gå runt topless, utan att riskera att behöva betala böter. En kvinna, kan ha mindre bröst än en man, så varför ska en man med större bröst än en kvinna, kunna gå runt topless? Det är sexualisering av kvinnans bröst, det är sexism, det är orättvisa, och det är felfelfel. En kvinna ska ha all rätt i världen att vistas topless, om denne vill det!

Kvinnans bröst, är inget könsorgan, så det är ingen ide att jämföra brösten med könsorgan. Vad är det som är så konstigt, och hemligt, med en kvinnas bröst, men inte med en mans?

''En kvinna riskerar att bli v'åldtagen om denne går runt topless!'' - En kvinna riskerar att bli v'åldtagen om denne går runt i shorts. En kan bli v'åldtagen när som helst. Det handlar inte om att en hur denne ska klä sig, för att undkomma v'åldtäkt, det handlar om att lära människor att _inte v'åldta!_

Jag ser i alla fall översexualiseringen av kvinnans bröst, som en rest som hänger kvar från förr i tiden, då det var mycket mer av kvinnans kropp som skulle täckas, för att inte männen skulle bli sugna på att våldföra sig på kvinnan. Sexualiseringen av kvinnans bröst, är ett stort problem, det gör många missnöjda med hur de ser ut. Det är inte ens tillåtet att amma vart som helst. Sexualiseringen av kvinnans bröst, är bara en av de många sexistiska dragen. Att kvinnobrösten är sexualiserade, skadas många människor av. Vem som helst, ska ha rätt att vistas topless, om en så vill det. Och det görs mycket för att bekämpa sexualiseringen av kvinnobrösten. Så kallade toplessaktivister, existerar. Det hålls demonstrationer, det finns helt enkelt många som kämpar. (En måste inte demonstrera för att kämpa för någonting). Många påpekar även att ''Men, gå ut och visa brösten, då.'' Om det bara vore så enkelt. Många gånger handlar det om rädsla, att en inte vågar visa sina bröst, även fast en vill. Dels för att en kvinna riskerar att betala böter. Det är inte så enkelt, men, tillsammans, kan vi klara det!

 

VAR OCH EN SKA HA RÄTT ATT BESTÄMMA VAD EN VILL GÖRA MED SIN EGEN KROPP!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas