bebrika

''Alla åsikter förtjänar att bli accepterade!''

Den meningen, har jag stött på måånga gånger. Börjar bli lite less på att förklara samma sak för personerna som påstår att alla åsikter förtjänar att bli accepterade. Men, ah, allt för att fler ska lära sig.

 

Okey, så är det så, att alla åsikter är värda att bli accepterade? Är det så, att en sexistisk, rasistisk eller till exempel en homofobisk åsikt, förtjänar att bli accepterad - ÄVEN fast åsikten förtrycker? Nej, så är det icke. En åsikt som förtrycker andra människor (som till exempel en sexistisk åsikt), förtjänar inte att bli accepterad. Varför? För att det är en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Förtryckande åsikter, får enligt diskrimineringslagen, inte yttras. Så, varför ska en då acceptera en sexistisk åsikt? En har ingen rätt att kränka personen som yttrar åsikten, men en har ingen skyldighet till att acceptera åsikten, då det är en åsikt som skadar andra människor. Och då börjar jag ju undra varför Sverigedemokraterna ens får existera i riksdagen, då det är ett parti som diskriminerar, förtrycker. De har yttrat sexistiska, homfobiska och rasistiska åsikter (verkar även vara en bunt nazister). Men, ja, tillbaka till det här med varför alla åsikter inte förtjänar att bli accepterade. Den som påstår att alla åsikter förtjänar att bli accepterade, har antagligen ingen aning om vad en förtryckande åsikt är, har antagligen ingen aning om att dessa åsikter bryter mot diskrimineringslagen. Så fort jag hör en person yttra en förtryckande åsikt, säger jag emot. Jag försöker föra en lugn diskussion, jag försöker fråga personen varför hen tycker så, säger att det är en åsikt som skadar andra människor, en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Kan även tillägga att personen riskerar att bli anmäld, pga yttrandet av åsikten. Det är skillnad på att acceptera en åsikt som inte förtrycker, och på att acceptera en åsikt SOM förtrycker. När en accepterar en åsikt som förtrycker ''Jag accepterar att du tycker att kvinnorna är mindre värda än männen, det är okej att tycka så.'' Då är det som att personen accepterar att patriarkatet existerar. ''Jag accepterar att patriarkatet existerar, jag accepterar att du tycker att kvinnorna är mindre värda än männen.'' Det finns dåliga åsikter, alltså. Åsikter som är dåliga, är åsikter som är förtryckande. Varför är dessa åsikter dåliga? För att de skadar andra människor. Det finns dåliga partier, bland annat Sverigedemokraterna. Varför? För att deras politik, den skadar andra, så fruktansvärt mycket. Om en accepterar förtryckande åsikter, bidrar en till ett samhälle där bara vissa människor kan känna sig välkomna. Där vissa människor, är värda mer än andra. Är det verkligen ett sådant samhälle du vill leva i? Alla kan ta och ställa sig den frågan. _Acceptera ingen åsikt som handlar om liv eller död, dvs, en förtryckande åsikt. En sådan åsikt, bidrar till ett samhälle där människor lider._

 

Så, nej. Jag ger ett nej, till alla sexister, och alla andra förtryckare. Jag tänker inte acceptera era åsikter, som förstör, som bidrar till ett samhälle där vissa hamnar på kanten, som bidrar till ett samhälle där könet avgör hur mycket du är värd, som bidrar till ett samhälle där förtryck existerar. Sådana typer av åsikter, är dåliga. De skär in i andra människor, avgör hur mycket de är värda, beroendes på deras kön, sexuella läggning och hudfärg. Jag vill inte leva i ett sådant samhälle, där förtryck existerar. Jag hoppas att du inte heller vill leva i ett sådant samhälle. Jag vill känna mig välkommen, jag vill att andra ska känna sig välkomna. Jag kommer aldrig ha dåligt samvete över att inte acceptera förtryckande åsikter, eftersom att jag inte tänker bidra till ett sådant samhälle.

 

Dåliga åsikter = förtryckande åsikter

Stolt SD:are = stolt rasist = stolt förtryckare (Är det verkligen det du vill vara?)

Ha det bra!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas