bebrika

Därför faller min röst på F!

Har ibland stött på frågor som ''Varför röstar du på Feministiskt Initiativ? Det är ett enfrågeparti.'' Och därför, tänker jag här och nu, förklara varför jag väljer att rösta på F! 

Jag röstar på F!, för att jag anser att det är det vettigaste partiet. Det är ett antirasistiskt, hbtq-stödjande, feministiskt och antinazistiskt parti. Inget annat parti har feminismen som huvudfråga, de prioriterar andra områden före feminismen. F! är inte ett enfrågeparti, och det kan en lära sig, om en läser på. Jag älskar F!, just för att de ser saker från ett feministiskt perspektiv, och har feminismen som huvudfråga. Gudrun Schyman (deras partiledare), är min förebild. Hon är en mycket klok, samt vettig, stark kvinna! Jag är glad att hon ser saker från ett feministiskt perspektiv, och driver partiet in i riksdagen. Det räcker inte med att vara bättre, för att vara bra. Sverige är inte ett jämställt land, och det är ett problem som måste tas tag i. Jag känner att det enda partiet som verkar kunna göra någonting åt det, leda Sverige på mer jämställda vägar, är F! De är måna om mänskliga rättigheter, och tar upp flera frågor i deras partiprogram. Jag anser att Vänsterpartiet, samt Miljöpartiet, tar upp feminismen, men de har inte feminismen som huvudfråga. De prioriterar inte feminismen nog högt, så att säga. Sen så håller jag med om F!'s flesta punkter. Håller med F! om nästan allting. Bland annat att det är dags att införa ett tredje juridiskt kön, att förbjuda djur på cirkusar och stoppa vinster i välfärden, samt införa minst en obligatorisk köttfri dag på alla Sveriges dagis/skolor. Jag tycker att de stärker mänskliga rättigheter, på ett sätt som inget annat parti gör. Liksom, jag vill inte rösta på ett parti som endast gynnar vita, rika heterosexuella personer. F! gynnar alla, inte enbart vita, rika och heterosexuella. Den största delen som F!'s partiprogram saknar, är den ekonomiska delen, skuggbudget. Jag älskar att F! tar upp funktionalitetsfrågor, djurrätsfrågor, miljöfrågor, ser saker från ett feministiskt perspektiv, samt är antirasistiska, feministiska, antinazistiska och hbtq-stödjare, samt ser saker från ett transperspektiv. Innan du påstår att F! är ett enfrågeparti, så råder jag dig att läsa på, för F! är INTE ett enfrågeparti. 

 

Förresten, så måste jag säga att jag finner det väldigt skumt att en röstar på högern, som till exempel Moderaterna, om en säger sig vara feminist. Att vara feminist, och rösta på högerpolitiken, en politik som endast gynnar vita, rika heterosexuella män, det går ju tvärtemot feminismen. Kan förstå om det är press från familjen, att en SKA rösta på Moderaterna (det går alltså att vara feminist och rösta på högern), men det är rätt skumt, om det inte sitter en press från familjen, bakom det. Högern driver ju kapitalistiska frågor.

 

So, this is why jag röstar på F! 

Det är det vettigaste partiet. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas