bebrika

Det borde vara en självklarhet

Det borde vara en självklarhet att en är feminist. Det borde vara en självklarhet att en är antirasist. Det borde vara en självklarhet att en är antinazist. Det borde vara en självklarhet att en är emot djurplågeri. Det borde vara en självklarhet att en är emot mobbning. Det borde vara en självklarhet att en är emot förtryck. Kommer allt detta, i framtiden, någonsin vara en självklarhet, för alla? Det är frågan, det. Feminismen har bidragit med så mycket. Hade inte feminismen funnits, hade kvinnor, inte haft rösträtt, idag. Kvinnor hade fått laga mat i köket, med männen bestämde. Kvinnor hade troligtvis inte fått sitta vid datorer. Kvinnorna hade alltså varit männens ägodel. Männen hade dominerat, kvinnorna hade lydit männen. Den som sa emot, fick konsekvenser. Så kanske det hade sett ut, idag, om inte feminismen fanns. Vi har mycket att tacka alla kloka människor, som satt igång denna rörelse, denna kamp för ett rättvist och jämställt samhälle för, där inga förtryck får plats. För om inte feminismen fanns, tror jag inte att vi kvinnor hade haft det så bra idag. En skrämmande tanke. Och att det faktiskt har varit så, en gång i tiden. Vissa människor, verkar ju leva kvar på stenåldern. Sorgligt att de inte kan lämna den förflutna tiden, och istället blicka framåt, blicka framåt för en jämställd värld, istället för att titta bakåt, och ta efter den tiden. För om patriarkatet aldrig hade existerat, hade feminismen aldrig behövts. Inte fören patriarkatet är krossat, kan jag säga att feminismen inte längre behövs. Dumt att ta efter den tiden, den tiden då det mesta var värre. Den tiden då kvinnor inte fick rösta, den tiden då mörkhyade inte hade någonting att säga till om. Och att en ber mig att acceptera dessa förtryckande åsikter, tänker jag inte lyda. Jag accepterar inga åsikter som förtrycker. Som till exempel en rasistisk åsikt; det är en åsikt som förtrycker, en åsikt som inte är värd att acceptera. Det är en åsikt som diskriminerar, det är en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Så, personen som yttrar en sådan åsikt, riskerar alltså att bli anmäld, hah. Så, säg mig; varför ska en acceptera en åsikt som förtrycker? En har inte skyldighet till att acceptera en sådan åsikt. Kränka personen; nej. Acceptera åsikten; nej. Det är aldrig okej att kränka någon, oavsett vad, men jag förstår att många inte orkar hålla humöret uppe, när en skriver ''Äckliga, jävla n-egrar! De borde dö!'' Det är actually svårt att hålla sig lugn, när en sådan kommentar, ploppar fram. ):

 

Är du emot förtryck, vill du Sverige väl? Då ska du INTE rösta på Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna är nämligen en bunt främlingsfientliga rasister, och majoriteten av alla SD:are, är vita män. Rösta aldrig någonsin på Sverigedemokraterna. De är en bunt Sverigeförstörare. Och att de bådar gått för Sverige, är bara nonsens. Bidrar en verkligen till ett jämställt samhälle, när en röstar på ett parti som inte tycker att homosexuella ska få adoptera barn, som vill vägra papperslösa skola och sjukvård, etc? Nej, det tycker icke jag.

 

Det borde vara en självklarhet, att en inte vill uppnå ett sådant här samhälle. Ett samhälle, där bara vita, medelklass-heterosexuella män, kan känna sig accepterade.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas