bebrika

Kategori: Allmänt

Exkludera inte!

Hej. Jag vill bara säga en sak lite sådär snabbt.

 

Säg/skriv inte ''Alla kvinnor ska ha rätt att göra abort.'' Det är att exkludera transpersoner. Skriv/säg istället ''Alla med LIVMODER ska ha rätt att göra abort/alla ska ha rätt att göra abort.''

Det är dags att KROSSA heteronormen!

Japp, det är nu dags att krossa heteronormen! Vi är många som vill det.

 

Varför ANTA att någon är heterosexuell, istället för att fråga? Det är heteronormativt, att ta för givet att en är heterosexuell. Alla är inte heterosexuella. Heteronormen existerar. Måånga tror att alla i deras omgivning, dras till det motsatta könet - att alla är heterosexuella, vilket är heteronormativt. Alla är inte heterosexuella, men, istället för att försöka förstå det, så väljer många att ANTA att nån är heterosexuell. Exempel; en kvinna till en kvinna; ''Har du skaffat en pojkvän än, Rebecca?'' Det är så otroligt många som bara antar att en är heterosexuell, istället för att fråga. Har en inte sagt att en är heterosexuell, så ska ingen anta det, eller fråga ut personen som att denne endast blir kär i det motsatta könet. En kan lika gärna vara till exempel homosexuell, eller varför inte asexuell, istället för heterosexuell. Anta aldrig att någon är heterosexuell, när du inte vet. Har en person inte berättat vilken läggning en har, så ska ingen anta att personen gillar det motsatta könet.

Sexualiseringen av kvinnans bröst

''Varför måste en kvinna gå topless??? Varför behöver kvinnan göra det?'' - Det handlar INTE om att en kvinna måste gå topless, eller behöver gå topless. Det handlar om att en kvinna, ska ha den _rättigheten._ En kvinna, ska som en man, kunna bada/gå runt topless, utan att riskera att behöva betala böter. En kvinna, kan ha mindre bröst än en man, så varför ska en man med större bröst än en kvinna, kunna gå runt topless? Det är sexualisering av kvinnans bröst, det är sexism, det är orättvisa, och det är felfelfel. En kvinna ska ha all rätt i världen att vistas topless, om denne vill det!

Kvinnans bröst, är inget könsorgan, så det är ingen ide att jämföra brösten med könsorgan. Vad är det som är så konstigt, och hemligt, med en kvinnas bröst, men inte med en mans?

''En kvinna riskerar att bli v'åldtagen om denne går runt topless!'' - En kvinna riskerar att bli v'åldtagen om denne går runt i shorts. En kan bli v'åldtagen när som helst. Det handlar inte om att en hur denne ska klä sig, för att undkomma v'åldtäkt, det handlar om att lära människor att _inte v'åldta!_

Jag ser i alla fall översexualiseringen av kvinnans bröst, som en rest som hänger kvar från förr i tiden, då det var mycket mer av kvinnans kropp som skulle täckas, för att inte männen skulle bli sugna på att våldföra sig på kvinnan. Sexualiseringen av kvinnans bröst, är ett stort problem, det gör många missnöjda med hur de ser ut. Det är inte ens tillåtet att amma vart som helst. Sexualiseringen av kvinnans bröst, är bara en av de många sexistiska dragen. Att kvinnobrösten är sexualiserade, skadas många människor av. Vem som helst, ska ha rätt att vistas topless, om en så vill det. Och det görs mycket för att bekämpa sexualiseringen av kvinnobrösten. Så kallade toplessaktivister, existerar. Det hålls demonstrationer, det finns helt enkelt många som kämpar. (En måste inte demonstrera för att kämpa för någonting). Många påpekar även att ''Men, gå ut och visa brösten, då.'' Om det bara vore så enkelt. Många gånger handlar det om rädsla, att en inte vågar visa sina bröst, även fast en vill. Dels för att en kvinna riskerar att betala böter. Det är inte så enkelt, men, tillsammans, kan vi klara det!

 

VAR OCH EN SKA HA RÄTT ATT BESTÄMMA VAD EN VILL GÖRA MED SIN EGEN KROPP!

Önskar er en glad sommar!

Jag kommer säkerligen inte blogga särskilt mycket i sommar (men, jag ska försöka göra ett nytt blogginlägg 1-2 gånger i veckan). Sommaren. Vad tänker du på när du hör ordet sommaren/sommar? Jag tänker på glädje, sand mellan tårna, gräs, badstränder, hetta och svalkande kvällsdopp. Jag tänker på den finaste årstiden på året, sommaren. Det finns givetvis någonting bra med alla årstider, men, det finns ingen årstid som jag gillar så mycket som sommaren. Och det är alltid ett + om det är varmt. Varmt ska det vara, så jag vågar bada. Jag tänker på att doppa jordgubbar i smält choklad, jag tänker på frihet. För i sommar, ska du njuta. Ta vara på tiden, för sommaren varar inte länge. Det är mitt tips.

 

I sommar ska jag ägna mycket tid åt att umgås med personer som betyder mycket för mig. Min pojkvän, mina vänner och min familj, är de personer jag kommer att umgås med. Jag kommer säkerligen (as alwayyys), åka till mina släktingar, lite längre upp i Sverige. Det ska bli trevligt. Sen, ska jag även gå på Gröna Lund, bada, sola och helt enkelt njuta av sommaren. Kanske slår jag mig ner vid ett träd, en solig dag, och läser en bok i skuggan, kanske tar jag med mig en tekopp. Jag ska sova ut. Vid vissa tillfällen, kommer jag att gå upp tidigt. Annars, så ska jag ta riktigt långa sovmorgonar. Jag ska titta på film, hoppa studsmatta (omg det va länge sedan???), sitta en del vid datorn, bland annat vid gSm och gå på marknader och loppisar. Jag ska köpa saker. Jag ska köpa kläder, jag ska köpa kläder till sommaren. Jag ska köpa en bikini, jag ska äta. Jag ska äta bär, jag ska äta mat, jag ska dricka, jag ska skratta, jag ska LEVA. För nu, är sommaren här! Och snart, är sommarlovet här.

 

Hold on, my friend, hold on.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig sommar!

Världen vi lever i, är ju rätt sjuk

Jorden är inte en trygg plats, inte någonstans. Vart du än är, så kan du aldrig vara säker på om någon ska komma och slå ihjäl dig, eller om du blir rånad. Vart du än är, kan du inte vara säker på om du får höra rasistiska uttalanden, eller kanske sexistiska. På alla ställen, runt om denna planet vi alla bor på, Tellus, Jorden - lever förtrycket. Förtryck som rasism, sexism och homofobi. (Och nej, homofobin handlar inte längre om rädsla. Det är nog ytterst få personer som känner så stark rädsla för homosexuella personer så att de har en fobi. Homofobin handlar nämligen om hat).

 

Hur än jorden skapades, så kanske det fanns en tanke bakom det. Det kanske låg en tanke bakom vilken sorts plast jorden skulle bli. Kanske var det menat att jorden skulle vara en fridfull plats, där alla kan känna trygghet. Det kan ha varit så. Men, den tanken spolades snabbt förbi, för jorden är ingen lugn och fridfull plats. Förtryck existerar, alla möjliga förtryck. Folk tänker alldeles för lite på miljön, på djuren, på VARANDRA. Folk tänker alldeles för lite på hur jorden borde vara. För vem vill egentligen leva i den värld vi lever i? Det finns många bra stunder och moment, jag känner ofta lycka, men, det förändrar inte det faktum att jorden faktiskt är en hemsk plats. Om det hade funnits fler engagerade människor, som bryr sig om jorden, så kanske det hade varit en bra plats. I mean, vem kan verkligen tycka att en värld där alla möjliga hemskheter existerar, är en bra värld? Det är allt för få som gör någonting åt detta. Och genom att delta i till exempel den feministiska kampen, eller engagera sig mycket i djur/miljöfrågor, så bidrar en till en bättre plats att leva på. Varje ''liten'' sak, är en bra sak. En måste inte skänka 100.000 kr till djurfonder, eller till miljöfonder. En måste inte demonstrera mot sexismen på gatan, för att kunna göra skillnad. En gör skillnad när en skriver om feminismen på olika sidor, eller bara sprider budskap om feminismen. Folk lär sig.

 

Sexismen begränsar våra rättigheter (särskilt kvinnornas). Männen drabbas också av patriarkatet. Till exempel, så är det mesigt för en man att gråta. Det anses inte manligt, för det ska följa normen. En man ska ha kort hår, och en kvinna ska ha långt hår. Det är en norm. Heternormen existerar. Många tar för givet att alla i deras omgivning är heterosexuella. En förutsätter att en kvinna är tillsammans med en man, en förutsätter att en man är tillsammans med en kvinna. ''Oscar, har du nån flickvän?'' Istället skulle en kunna fråga om Oscar har ett förhållande med _någon_, och inte specifikt en tjej.

_Sluta anta att alla är heterosexuella. För alla är inte det, och det är sanningen._

 

Sexismen gör så att kvinnobrösten är sexualiserade, ses som någonting som ska gömmas, täckas över. Småflickor lär sig redan när de är 5-6 år, att de inte ska visa ''brösten'' när de badar. Inte bada topless. Våldsglorifierande och kvinnoförnedrande reklam, finns överallt. Den får existera i vårat samhälle, utan att tillräckligt många bryr sig. Det är aldrig en självklarhet att en kvinna får bestämma över sin egen kropp. Kroppen som är KVINNANS. Istället, bestämmer någon annan över kroppen. Kvinnokroppen blir aldrig lämnad ifred, och detta är ett problem. Kvinnor objektifieras, män porträtteras med MAKT. Det är heller inte ovanligt att en kvinna, som har ett likadant arbete som en man, lika välutfört, får mindre lön än mannen, just för att hon är kvinna. Blir en kvinna våldtagen - då ska kvinnan skylla sig själv. Det är aldrig, aldrig, aldrig någonsin offrets fel. Helt sjukt att det finns människor som försvarar våldtäkt, skyller på offret. Och det här med att feminister hatar män, har jag hört alldeles för många gånger.  Manshat är ej samma sak som kvinnohat. Manshat är preventivt, ett ställningstagande, som riktar sig mot patriarkatet, och de män som företräder det. Kvinnohat lämnar döda kroppar efter sig. Där är skillnaden mellan manshat och kvinnohat.

Världen vi lever i, är ju rätt sjuk.

 

PS. Om det finns någonting som du tycker att jag ska blogga om, då får du gärna tipsa mig!

 

Männen är inte förtryckta

Först och främst, vill jag börja med att säga att förtryck är på samhällsnivå, inte individnivå. ''En man kan visst bli förtryckt.'' Nej, EN person kan inte bli förtryckt, då förtryck är på samhällsnivå, inte på individnivå.

 

''Männen är visst förtryckta.'' - Nej, männen är icke förtryckta, inte i egenskap av att de är män. Män kan bli förtryckta i egenskap av att de är till exempel mörkhyade eller funktionshindrade, men inte i egenskap av att de är just män. För förtryck mot männen, i egenskap av att de är män, existerar ej. Kvinnorna däremot, de är förtryckta, i egenskap av att de är kvinnor. Sårade känslor, är ej samma sak som förtryck.

 

Det hela handlar om maktstrukturer. En samhällsgrupp som är högst upp i en maktstruktur, är inte förtryckt. Däremot, är en samhällsgrupp som är längst ner i maktstrukturen, förtryckt. I könsmaktsordningen, är män uppe, och kvinnor nere. Alltså, kan inte en man bli förtryckt i egenskap av att han är män, för förtryck mot män, existerar ej. Kvinnor är förtryckta, inte män. Och bara för att en inser att det är såhär, betyder det ej att en förnekar att männen drabbas av patriarkatet. Männen drabbas av patriarkatet, men absolut inte på samma sätt som kvinnorna. Kvinnorna befinner sig i en mycket mer utsatt position.

 

Ha det bra!

Varför jag inte gillar Sverigedemokraterna

Det snackas mycket om Sverigedemokraterna (SD). Irl, på sociala medier. Och visst, SD har några bra saker i deras politik. Bland annat bryr de sig mycket om äldreomsorgen, även om djurens rätt. Men, det hjälps inte, för SD förstörs ändå av deras förtryckande åsikter, av deras åsikter som skadar andra människor, så otroligt mycket. Deras huvudfråga, är ju invandringen, och jag tycker att de hittar väldigt enkla lösningar, som inte fungerar, på stora problem. SD är ett parti som borde åka ut ur riksdagen. Varför? Det ska jag förklara i texten här nedanför.

~

Så, att SD är ett gäng främlingsfientliga rasister, hbtq-hatare, homofober, islamofobe och sexister, det är ingen hemlighet. Sverigedemokraterna = Sverigeförstörarna. De försämrar Sverige, inte förbättrar. De skyller i princip alla brott på invandrarna, som att svenskarna skulle vara helt oskyldiga. De vill inte minska invandringen lite grann, de vill minska invandringen till den grad att den knappt existerar. Och vad är egentligen Sverige utan invandringen? Invandringen har gjort så mycket för Sverige, och att skylla alla brott på invandrarna, är ju bara så otroligt fel. SD har enka lösningar på varför Sverige ska begränsa invandringen. Många som röstar på SD, kommer med förklaringen att ''Det finns för många invandrare här!'' Nej, det gör det inte. Tyskland, som är ett mindre land än Sverige, tar emot fler invandrare än vad Sverige gör. Dessutom, så är inte Sverige ett överbefolkat land, så varför skulle vi inte kunna ta emot fler invandrare? Att Sverige är ett öppet land, som tar emot invandrare, är enormt bra. SD's lösning, är att ''Vi ska hjälpa invandrarna i deras hemländer, så att de slipper fly hit.'' Och exakt HUR ska ''vi'' kunna hjälpa invandrarna i deras hemländer, så att de slipper fly hit? Det låter otroligt svårt. Det är som sagt, enkla lösningar, på stora problem. Sverige är beroende av invandringen. Det är dock någonting som SD inte verkar begripa. Väldigt många SD:are, har yttrat rasistiska, homofobiska, sexistiska och islamofobiska åsikter. Här kan du hitta den informationen; http://www.interasistmen.se/irm-listar-sd/#_=_

Bland annat, så har Erik Almqvist sagt att ''Om kvinnor bara var lite mer självbevarande, så hade våldtäkter undvikits.''

Han skyller alltså på offret, vilket är otroligt sexistiskt.

SD-ordförande, Willy Christiansson, har sagt att homosexualitet är orent.

Otroligt homofobiskt, är detta.

En SD-politiker, Kenneth Siekas, sa också att han tycker att nazister har kommit ut med vettiga grejer.

En SD-politiker, har även förespråkat ''öga för öga, tand för tand'' riktat mot muslimer.

Listan går helt enkelt att göras lång, på hur många förtryckande åsikter som flera SD:are har yttrat. Åsikter som skadar, som diskriminerar, tycker inte jag hör hemma i riksdagen. Ett parti som vill ta bort en del av invandrarnas yttrandefrihet, sänka kvinnans rätt att göra abort från vecka 18 till 12, förbjuda homosexuella att adoptera, vägra papperslösa skola samt sjukvård, som skyller i princip alla brott på invandrare, och som framförallt, vill minska invandringen till den grad att den knappt existerar i Sverige, borde inte få finnas. Ett parti som skadar andra människor så fruktansvärt mycket som detta fruktansvärda parti gör, borde inte få existera. I mean, Sverige blir inte bättre av Sverigedemokraterna. Endast vita, heterosexuella svenska män, gynnas av SD's politik.

''Alla som röstar på SD är inte alls rasister.'' Det behöver inte vara så, nej, eftersom att en kan känna en enorm press från familjen, till att rösta på ett speciellt parti. (Och jag vet hur det är att känna press från familjen, och det är inte kul). I vissa fall, kan en ha stor press på sig att rösta på Sverigedemokraterna, och därför röstar en på dem. Men, i de flesta fall, så röstar ju en på ett parti för att en håller med om deras åsikter. En kanske inte håller med om alla åsikter, men de flesta. Men, oavsett vad - röstar en på SD, så stöttar en förtryck. En stöttar rasism, sexism och homofobi. För detta, är just vad partiet står för. Om en inte har förstått det, så råder jag en att öppna ögonen, och förstå att Sverigedemokraterna inte är ett Sverigevänligt parti. SD är nationalister, och nationalism, skapar rasism.

Jimmie Åkesson är långt ifrån Sverigevänlig - http://www.etc.se/inrikes/rasismen-som-lockade-jimmie-akesson-till-sd

SD sprider en massa bra ''propaganda'' på deras partihemsida, men det döljer sig så mycket annat. SD ÄR ett rasistiskt parti, SD ÄR ett förtryckarparti, ett parti som diskriminerar andra människor. Många säger att de gillar SD, men har egentligen ingen aning om vad partiet står för. Deras värderingar är rasistiska. SD-politikern, Tommy Hansson, vill även föra in anti-gaylagar i Sverige. Alltså, jag kan inte förstå, hur vi kan leva i ett sånt här trångsynt samhälle, ett samhälle där bara vissa människor välkomnas. Det är skrämmande, det är hemskt, att SD har såna här trångsynta åsikter. Jag kan heller inte förstå hur folk väljer att försvara SD's rätt att yttra dessa förtryckande åsikter. NEJ, till att yttra förtryckande åsikter! Kan ett parti inte hålla sig borta från att skada andra människor, så har partiet ingenting i riksdagen att göra.

''SD:are förtjänar att bli kränkta!'' Nej, ingen förtjänar att bli kränkt. Oavsett vad en står för, även fast en står för rasistiska saker, så förtjänar en inte att bli kränkt. Ingen människa förtjänar dödshot, eller kommentarer som ''Din vidriga jävel. Du är inte värd någonting.'' Sett kommentarer som ''Jimmie Åkesson förtjänar att dö, han är inte värd ett piss.'' Jag förstår att grytan kokar över, jag förstår att vissa inte kan hålla tillbaka, när de inser hur rasistiska Sverigedemokraterna faktiskt är, hur mycket de skadar andra människor. Men, en måste försöka lära sig att det aldrig är okej att kränka någon, oavsett vad för slags åsikter personen har yttrat. Jag känner ibland att jag skulle ''vilja'' skrika ut massa dumma saker till personer som yttrar förtryckande åsikter, men, jag vet att det inte tjänar någonting till, därför väljer jag att aldrig göra det.

Jag accepterar inte detta parti, jag accepterar inte att detta parti ska få sitta kvar i riksdagen, sitta och förtryckta, jag accepterar inte att vi har ett sådant här parti i Sverige. Hade detta parti, hållit sig borta från att förtrycka, så kanske det hade varit ett bra parti, ett Sverigevänligt parti, ett parti som bådar gått för Sverige. Men, nej, istället består partiet av trångsynta, främlingsfientliga nationalister. SD vill kasta ut alla invandrare som inte är solidariska med svenska myndigheter och företag. De vill kasta ut invandrare, kasta ut dem till ''något annat land'', som KANSKE tar hand om dem. De vill kasta tillbaka invandrare till deras hemland, där det kanske är krig, och osäkert att leva i.

Jag uppmanar er alltså till att INTE RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA. Gör inte det, för SD förstör Sverige, och det borde vara uppenbart att en inte vill leva i ett land där förtryck existerar.

UT MED RASISTERNA (SD) IN MED FEMINISTERNA (F!)

Sluta vara så transfobisk!

En sådan här kommentar har jag flera gånger stött på. ''En är en kvinna om en har en vagina. Inte annars''

Det är bara så transfobiskt och trångsynt att påstå en sådan sak. Hur en ens kan inbilla sig det. ):

 

Alla kvinnor har inte en fitta. Alla män har inte en kuk. Ens biologiska kön, är inte lika viktigt som vilket kön en definierar sig som. Även fast en är man (biologiskt född som man), så betyder det inte att mannen inte kan definiera sig som kvinna. Han kan mycket väl vara transsexuell, han behöver inte se sig själv som en man, endast för att han är född med en kuk. Det finns även personer som inte definierar sig som något kön alls, och personer som ser sig som en blandning av man och kvinna. Så, att påstå att ''En är en kvinna om en har en vagina. Inte annars'' stämmer icke. Det är skillnad på könet en är född biologiskt i, och könet en definierar sig som. Könet en definierar sig som, är mycket viktigare än vad en har mellan benen. Det viktiga, är vilket kön en definierar sig som, eller om en inte definierar sig som något kön alls. Folk måste lära sig att se saker från ett trans-perspektiv, och inte bara ''du är man om du har en kuk, och kvinna om du har en fitta!!'' 

 

Peace and love! 

 

Låt mig gå - Början på en berättelse

Så, nu har jag alltså bestämt mig för att börja skriva på en berättelse. Låt mig gå, är berättelsens namn. Kan berätta lite kort om berättelsens handling. Berättelsen handlar om Jane, 15 år, som bor hemma med sin mamma, i en liten stad, i framtiden. Detta är alltså framåt i tiden, och samhället, ser inte riktigt ut som det gör nu. 

Jane drömmer om ett annat samhälle. Hon vill inte leva i den värld hon lever i. Hon känner sig obekväm med tillvaron. Dessutom, så döljer staden hon bor i, en mörk hemlighet. 

~

 

''Det var inte hennes fel, det var inte Jane's fel'' hörde Jane. Orden kom från Eliza, Jane's mamma. Jane förstod vad samtalet handlade om, och gick med tysta steg, in till sitt rum. Det var det enda stället hon kände sig trygg på. Kråkorna kraxade, Jane kikade ut genom fönstret. Ännu en livlös kropp låg på marken. Kråkorna tog för sig, ingen ville lämna någonting till nån annan. Jane tittade på, drog en lätt suck. Det spelade ingen roll, det här hade hon sett många gånger. Jane höjde blicken från marken, och tittade rakt fram. Hon såg Alexander titta rakt på henne. Lägenheten mittemot henne, den som det satt runt 20 kråkor på, på taket, i den lägenheten, bodde Alexander. Jane visste i princip ingenting om den pojken, bara att han bodde i den lägenheten. Med vem, visste hon inte. Han kanske bodde där själv, det hade hon alltid trott. Hon trodde inte att någon annan bodde i den lägenheten, eftersom att hon aldrig såg någon annan komma ut, eller in. Det var alltid Alexander som gick ut från lägenheten. Ingen annan lämnade lägenheten, eller gick in i den. Den enda personen som verkade finnas i byggnaden, var Alexander. Hon såg aldrig några lampor tändas, förutom lamporna som tillhörde Alexanders två fönster.

Jane hade alltid undrat, hon hade frågat sin mamma Eliza om Alexander var den enda som bodde där. Eliza svarade att hon inte visste, men Jane såg på sin mamma att hon visste. Eliza blev alltid obekväm när Jane frågade om Alexander var den enda i den byggnaden, hon drog alltid på munnen, det tog en stund innan hon svarade, men hon gav alltid samma svar ''Jag vet inte'' och så skyndade hon sig att byta samtalsämne. Jane visste att hennes mamma döljde någonting för henne. Jane hade försökt tala med Alexander, ett flertal gånger. Men, han hade inte sagt ett ord till henne, inte ett enda ord. Hon såg aldrig att han pratade med någon. Alexander verkade tycka om att titta på henne, genom fönstret. Även när hon försökte prata med honom, så tittade han på henne. Hon såg alltid att han ville säga någonting, han ville ge henne ett svar, men han tittade alltid ner i marken, och gick därifrån.

Lägenheterna var stora. Det var två lägenheter. Den som Jane och Eliza bodde i, och den som Alexander bodde i. Jane och Eliza, hade dock grannar. Några gamlingar på den 5:e våningen, några barnfamiljer på den 4:e våningen, några ungdomar på den 3:e våningen, Jane och hennes mamma på den 2:a våningen, samt ett par, som bestod av en kvinna och en man, och på den lägsta våningen, där bodde en man, vid namn Duke. Han sa aldrig någonting, han tittade aldrig på någon. Hans högra öga, var borta. Det var en äcklig syn, tyckte Jane, men hon hade vant sig. Duke såg alltid livrädd ut, han verkade vilja fly, men han gjorde det aldrig. Jane hade aldrig pratat med Duke, det var ingenting hon hade lockats av, heller. Han hade aldrig pratat med henne, han verkade aldrig prata med någon, precis som Alexander. Alla andra i lägenheten, var pratglada typer, de hälsade alltid på Jane och hennes mamma, men de satte aldrig heller sin fot i den andra lägenheten. Jane hade frågat kvinnan i paret, på deras våning, om Alexander var den enda som bodde i den lägenheten. Hon log bara, och sa ''Det kan vi ta någon annan gång'' och så skyndade hon sig iväg. Ingen ville prata om det, ingen ville ge henne ett svar.

Ingen brydde sig om de livlösa kropparna på marken, som dagligen hamnade där, som korparna skyndade sig att äta upp. Varje dag, låg det en ny död kropp på marken, mittemellan lägenheterna. Jane visste inte hur kropparna kom dit, vilka personerna var. Det enda hon visste, var att ingen verkade bry sig om det. Alla passerade, och Jane hade blivit så van, att hon också passerade. Det började när Jane var 6 år. Hon minns då, att det började komma fram livlösa kroppar. Jane var den enda som verkade tycka att det var äckligt, även obehagligt. Ingen av de andra barnen, brydde sig, hade aldrig gjort det. Jane hade aldrig talat med sin mamma om kropparna, frågat varför det låg en ny död kropp där, varje dag. Hon hade inte frågat, och hon var säker på att hon inte skulle få något svar, men hon visste att Eliza visste. Hon såg det på hennes blick. Varje dag, sedan dag ett, hade Eliza skrivit upp någonting i sin mobiltelefon. Hon skrev upp varje dag hur personen såg ut, och hur länge det tog innan personen blev uppäten. Sen stängde hon alltid av sin mobiltelefon, och tog inte fram den fören nästa dag, då en ny död kropp låg där. Såhär hade det hållit på. Jane hade ingenting att göra på dagarna, hon låg bara inne på sitt rum, tittade på korparna när de åt, och sen, vred hon alltid blicken till Alexander. Han tittade alltid på henne, som att han ville henne någonting. Hon visste inte vad, men hon visste att det var någonting. Jane hade en gång försökt gå in i lägenheten. ''Jag ska in till lägenheten'' sade hon till Eliza, men Eliza ställde sig vid dörren, och gav Jane ett skarpt nej. Hon förbjöd Jane att gå in i lägenheten. ''Du ska inte gå in till den lägenheten'' sade hon. Det var ett år sedan. Jane hade inte försökt igen, sen dess. Jane hade haft den tanken snurrandes i huvudet, tillräckligt länge nu. Hon hade bestämt sig, hon skulle in till den lägenheten. Vad var det värsta som kunda hända? Tänkte hon.

Fortsättning kommer senare, om någon alls vill läsa, haha!

Feminismen är för ALLAS lika rättigheter

''Feminister fokuserar BARA på kvinnorna!''

Varför fokuserar feminister mest på kvinnorna, och inte lika mycket på männen? Jo, för att det är kvinnorna som är strukturellt förtryckta! Män som grupp, är inte förtryckta. Männen sitter på tronen. Varför måste folk hela tiden påpeka hur synd om det är männen?? ''MÄNNEN DÅ???? Männen blir också utsatta för sexism!!'' Det är KVINNORNA vi måste fokusera mest på! Vi måste fokusera mest på att höja upp kvinnornas nivå, eftersom att männen redan styr. Det finns ingen anledning till att säga; ''Det är inte bara kvinnorna som utsätts för sexuella övergrepp m.m!!'' - Jag vet att sånt inte bara händer kvinnor, men det är fortfarande kvinnorna som är strukturellt förtryckta. En man kan bli förtryckt, men det är inte i egenskap av att han är en man, det kan däremot vara i egenskap av att han är till exempel funktionshindrad. _Män som grupp, är inte förtryckta._ Wow, det innebär inte att en feminist är manshatare, endast för att hen fokuserar mest på kvinnorna. Det är viktigt att vi fokuserar mest på kvinnorna, innan vi börjar fokusera lika mycket på männen.

Tänk till; hur ofta händer det att en man får sämre lön än en kvinna, även fast de har ett likadant arbete, lika välutfört? Hur ofta ses männen som sexobjekt? Om vi dock vänder på det, så händer det oftare att en kvinna får sämre lön än en man, även fast de båda har ett likadant arbete, lika välutfört. En kvinna ses oftare som ett sexobjekt, än vad en man gör. Innan feminister kan börja fokusera lika mycket på männen, så måste kvinnorna först komma upp till männens nivå.

Sluta klaga på att feminism fokuserar mest på kvinnorna, och försök istället förstå att det är logiskt. Feminismen ÄR för allas lika rättigheter! Försök istället förstå varför feministerna fokusera mest på kvinnorna, istället för att fundera över om feminismen är för allas lika rättigheter eller ej, för det är den.

 

Stolt feminist? OFC!

''Alla åsikter förtjänar att bli accepterade!''

Den meningen, har jag stött på måånga gånger. Börjar bli lite less på att förklara samma sak för personerna som påstår att alla åsikter förtjänar att bli accepterade. Men, ah, allt för att fler ska lära sig.

 

Okey, så är det så, att alla åsikter är värda att bli accepterade? Är det så, att en sexistisk, rasistisk eller till exempel en homofobisk åsikt, förtjänar att bli accepterad - ÄVEN fast åsikten förtrycker? Nej, så är det icke. En åsikt som förtrycker andra människor (som till exempel en sexistisk åsikt), förtjänar inte att bli accepterad. Varför? För att det är en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Förtryckande åsikter, får enligt diskrimineringslagen, inte yttras. Så, varför ska en då acceptera en sexistisk åsikt? En har ingen rätt att kränka personen som yttrar åsikten, men en har ingen skyldighet till att acceptera åsikten, då det är en åsikt som skadar andra människor. Och då börjar jag ju undra varför Sverigedemokraterna ens får existera i riksdagen, då det är ett parti som diskriminerar, förtrycker. De har yttrat sexistiska, homfobiska och rasistiska åsikter (verkar även vara en bunt nazister). Men, ja, tillbaka till det här med varför alla åsikter inte förtjänar att bli accepterade. Den som påstår att alla åsikter förtjänar att bli accepterade, har antagligen ingen aning om vad en förtryckande åsikt är, har antagligen ingen aning om att dessa åsikter bryter mot diskrimineringslagen. Så fort jag hör en person yttra en förtryckande åsikt, säger jag emot. Jag försöker föra en lugn diskussion, jag försöker fråga personen varför hen tycker så, säger att det är en åsikt som skadar andra människor, en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Kan även tillägga att personen riskerar att bli anmäld, pga yttrandet av åsikten. Det är skillnad på att acceptera en åsikt som inte förtrycker, och på att acceptera en åsikt SOM förtrycker. När en accepterar en åsikt som förtrycker ''Jag accepterar att du tycker att kvinnorna är mindre värda än männen, det är okej att tycka så.'' Då är det som att personen accepterar att patriarkatet existerar. ''Jag accepterar att patriarkatet existerar, jag accepterar att du tycker att kvinnorna är mindre värda än männen.'' Det finns dåliga åsikter, alltså. Åsikter som är dåliga, är åsikter som är förtryckande. Varför är dessa åsikter dåliga? För att de skadar andra människor. Det finns dåliga partier, bland annat Sverigedemokraterna. Varför? För att deras politik, den skadar andra, så fruktansvärt mycket. Om en accepterar förtryckande åsikter, bidrar en till ett samhälle där bara vissa människor kan känna sig välkomna. Där vissa människor, är värda mer än andra. Är det verkligen ett sådant samhälle du vill leva i? Alla kan ta och ställa sig den frågan. _Acceptera ingen åsikt som handlar om liv eller död, dvs, en förtryckande åsikt. En sådan åsikt, bidrar till ett samhälle där människor lider._

 

Så, nej. Jag ger ett nej, till alla sexister, och alla andra förtryckare. Jag tänker inte acceptera era åsikter, som förstör, som bidrar till ett samhälle där vissa hamnar på kanten, som bidrar till ett samhälle där könet avgör hur mycket du är värd, som bidrar till ett samhälle där förtryck existerar. Sådana typer av åsikter, är dåliga. De skär in i andra människor, avgör hur mycket de är värda, beroendes på deras kön, sexuella läggning och hudfärg. Jag vill inte leva i ett sådant samhälle, där förtryck existerar. Jag hoppas att du inte heller vill leva i ett sådant samhälle. Jag vill känna mig välkommen, jag vill att andra ska känna sig välkomna. Jag kommer aldrig ha dåligt samvete över att inte acceptera förtryckande åsikter, eftersom att jag inte tänker bidra till ett sådant samhälle.

 

Dåliga åsikter = förtryckande åsikter

Stolt SD:are = stolt rasist = stolt förtryckare (Är det verkligen det du vill vara?)

Ha det bra!

Abortmotståndare, men ändå feminist

Haha, någonting jag tycker är rätt ''löjligt'' (har svårt för att hitta rätt ord), är när en nekar personer med livmoder, att göra abort, men ändå säger sig vara feminist. Feminist, men abortmotståndare, alltså. Absurt att en nekar personer abort, nekar personer att ha full makt över sin kropp. Och, kom ihåg detta; abort är INTE mord. Det är endast ett embryo, en outvecklad cellklump. Efter vecka 22, utförs inga fler aborter, och det är för att embryot kan känna känslor, som smärta, då. Men, innan dess, är abort INTE mord, nej. Embryot, är som sagt, endast en outvecklad cellklump. Förstår ärligt talat inte hur en kan värdera en outvecklad cellklumps ''liv'' högre än en människas. I mean, ingen ska behöva föda ett barn, om en inte vill det. Det är att neka människors rättigheter att bestämma över sin kropp, när en är abortmotståndare, vilket är otroligt dumt, vidrigt, sexistiskt.

Förstår mig inte heller på folk som tror att en är mer redo för ett barn när en är äldre. Spela roll om en är 15 eller 40 år. Det finns personer som är 15 år, som känner att de är redo för ett barn. Det finns personer som är 40 år, som inte är redo för ett barn, som inte vill ha ett barn. Struntsamma om en använde preventivmedel eller ej, abort ska ändå alltid vara en möjlighet, en laglig möjlighet. Tyvärr, har majoriteten av alla världens länder, ej laglig abort. Världen är redan överbefolkad, oönskade barn, är ingenting vi är i behov av. Det är rätt intressant att diskutera med abortmotståndare, höra gång på gång hur de påstår att ''abort är mord!!!''. Abort är _inte hemskt. Abort ska _alltid_ vara en möjlighet. Abortmotståndare, tycker alltså att abort är hemskt, men att tvinga en person att genomgå en graviditet + förlossning, det är inte hemskt alls.

 

Nej, till att behöva duscha efter idrott!

Hört från många att det är obligatoriskt att duscha efter idrotten, på deras skola, eller att det är obligatoriskt att duscha efter till exempel fotbollsträningen. Tycker att det är rent ut sagt dumhet, att en person ''måste'' duscha, efter idrotten. Varför ska en behöva duscha? En ska ha all rätt i världen att avgöra själv, om en vill duscha eller ej. Det kan finnas många anledningar till varför en ej vill duscha, och det är värt att respektera att en inte vill det. Bland annat, så kanske en inte vill duscha för att en är missnöjd med sin kropp, kanske inte vill visa sig naken inför andra. Det kan vara en anledning. Vill en inte duscha efter idrott, ska en inte behöva det. En ska ha full makt att avgöra det själv. En ska ha full makt att bestämma över sin kropp, punkt. Är en inte bekväm med att visa sig naken inför andra, är det respektlöst, att påstå att en ändå måste duscha. Alla tränare, idrottslärare, ska ta hänsyn till att det finns personer som inte vill duscha efter idrotten. Det ska inte ens vara någonting värt att diskutera, då det ska vara självklart att en har rätt att avgöra det själv. När jag hade idrott i skolan, duschade jag aldrig efter idrotten. Jag ville inte visa mig naken, inte inför andra i klassen. Ska inte jag ha rätt att bestämma om jag ska visa mig naken inför andra, eller ej? Jo, jag tycker att var och en har rätt att bestämma hur en ska gå till väga med den saken, inte en idrottslärare, eller någon annan heller, för den delen. Så, vill du inte duscha efter idrotten, men har en idrottslärare/tränare som säger att du måste duscha efter idrotten - stå på dig! Berätta för henom att du inte tänker duscha efter idrotten. Berätta varför, om du känner för det.

 

Och här får ni en icke så relevant bild.

Välkommen

Välkommen till for me!

Det här är ett testinlägg. Logga in och ta bort inlägget under "dina inlägg".

Upp