bebrika

Kategori: Feminism

Jag är trött på patriarkatet

Jag är feminist. En jävligt stor sådan. Jag är feminist, och jag är stolt över det. Jag skäms inte över att kalla mig själv feminist. Vet ni varför? Jo, för att jag är så jävla stolt över att jag är feminist. Jag är riktigt jävla stolt över det, och ingen kommer någonsin kunna övertyga mig om att det är dåligt/fel att vara feminist. Säg vad ni vill om det, men jag kommer alltid kämpa för feminismen.

Det finns många anledningar till varför jag är feminist. Jag är först och främst feminist för att jag är SÅ JÄKLA trött på patriarkatet. Jag är så jäkla trött på att bli diskriminerad pga av att jag är kvinna. Jag är så jävla trött på att vara förtryckt i egenskap av att jag är kvinna. Jag är så trött på patriarkatet, jag är så trött på att det begränsar våra liv, våra val. Jag vill vara med i kampen om att krossa patriarkatet, jag vill vara med i kampen för en värld där förtryck inte existerar, och jag anser att den enda ideologen som har lyckats föra samhället på mer jämställda vägar, och som gör det än idag, är feminismen. Feminister förstår strukturer. De förstår att det inte är jämställt i dagens samhälle, och de förstår att det måste göras någonting åt detta. Jag är feminist för att jag förstår att det finns en patriarkal struktur. Jag förstår att det är kvinnorna som förtrycks, och jag vill vara med i kampen om att störta patriarkatet. Jag är trött på alla normer. Jag är trött på att kvinnobrösten är sexualiserade, jag är trött på att kvinnor ska få skylla sig själva för att de blir våldtagna. Jag är trött på all jäkla slut-shaming, jag är trött på att tjejer ska leva upp till ''tjejrollen'', medan killar ska leva upp till ''killrollen.'' Jag är trött på att mannen ses som den som ska försörja kvinnan. Jag är trött på all vardagssexism, jag är trött på alla sexistiska uttalanden. Jag är trött på att en kvinna, som har samma arbete som en man, lika välutfört, får mindre i lön än mannen, just för att hon är kvinna. Jag är trött på att män ses som individer som är ''mesiga'' om de gråter. Jag är trött på denna skit. Jag är trött på att ses som att snarare ses som ett sexobjekt än som en människa. Jag är trött på all obejktifiering. 

Jag är också riktigt trött på att känna den rädslan och oron att jag kan ju bli våldtagen när som helst. Jag är trött på att våldtäktsmän släpps fria, för att ''det var kvinnan som klädde sig utmanande.'' Jag är trött på ''UTMANANDE'', jag är trött på att vi inte ska kunna klä oss hur vi vill, utan att någon ska slänga en kommentar om att det ser ''billigt'' ut. Jag är trött på att mannen förväntas vara den som ska betala notan, både för mig och han. Jag är riktigt trött på att mannen ses som den som ska försörja kvinnan, jag är så trött på att mannen ses som den som har mer makt och pengar än kvinnan; vilket resulterar till att han är den som ska betala notan. Jag är också trött på att individer ska behöva skämmas över sina kroppar, behöva skämmas för sitt utseende. Jag är trött på att folk ska känna att de ''inte duger'', att de inte är vackra nog. Vad jag också är trött på, är allt snack om att abort inte ska vara lagligt - det är jag riktigt jädra trött på. Jag är trött på att samhället inte tycker att individer ska få bestämma över sina egna kroppar. Det är jag riktigt trött på. Och för att inte tala om att tjejer som har sex med många, ofta ses ner på, medan killar som har sex med många ofta blir hyllade för det. Det finns så mycket jag är trött på, och det faller innanför samma ram; den sexistiska ramen - patriarkatet. Jag är trött på att tonårstjejer uppmanas av sina föräldrar att inte vara ute för sent, inte vara ute när det är mörkt, för att det finns ''skumma typer'', alltså våldtäktsmän. Jag är trött på att en ska behöva säga någonting sådant, så trött, så trött, så trött.

Jag är trött på att allt för många filmer glorifierar den manliga macho-kulturen, våld och kriminalitet. Jag är trött på att ROSA ses som en ''färg för tjejer'', medan BLÅ ses som en ''färg för killar.'' Jag är trött på att vi alla ska bli indelade i fack, fack som begränsar våra liv och val. Och jag är trött på att kvinnor ses som leksaksdockor, dockor som en kan dra och slita i hur mycket en vill. Jag är trött på att kvinnors kompetens, åsikter, strävande och hårde arbete inte värderas lika högt som mäns. JAG ÄR TRÖTT PÅ ATT DE STEREOTYPA KÖNSROLLERNA STÄNGER BARN KÄNSLOMÄSSIGA OCH INDIVIDUELLA UTVECKLING. Feminismen ger upp, feminismen symboliserar styrka, rättvisa och gemenskap, och jag vill vara delaktig i den kampen. Jag vill vara delaktig i en människorättskamp. Jag är inte feminist för att jag vill att varje dag ska vara en internationell kvinnodag - jag är feminist för att varje dag redan är en internationell mansdag, och det är någonting som måste bekämpas. Jag är trött på att modellagenturer letar modeller utanför anorexiakliniker.

Jag är trött på all sexism. Jag är trött på att bli sedd som en leksak som inte är värd någonting. Jag är trött på att ses som ett sexobjekt. Jag är trött på att vara medveten om att det äckliga patriarkatet existerar. Och det enda som ger mig hopp, det enda som gör så att jag faktiskt TROR att patriarkatet någon gång kan krossas, det är feminismen. 

Feminismen behövs, den är nödvändig. Och det kommer jag stå fast vid, ända tills den dagen då patriarkatet är krossat - då behövs ej feminismen längre. Jag kämpar inte enbart för mig; jag kämpar för ALLA. Det är feministernas förtjänst att det är mer jämställt idag än förr. Så, det ger mig hopp, det gör så att jag tror på att patriarkatet kan krossas - av feministerna.

♥  ♥

Sluta vara så negativa

Oj, det har gått ett bra tag sen jag uppdaterade. Sorry for that. Har bara så mycket annat för mig på sommaren, så glömmer bort bloggen.

Det jag tänker blogga om denna gång, är i alla fall det här om negativ syn till att kunna ändra på världen så att vi uppnår en jämställd värld. För feminister är inte negativa, de är positiva till att kunna uppnå en jämställd värld, vi vet att det KAN gå, men vi måste kämpa och samarbeta. Det kräver tid, men vi är många som vill uppnå en jämställd värld, så varför skulle vi inte kunna det? Blir irriterad när folk är så negativa och säger ''Vi kommer aldrig uppnå en jämställd värld, ingen ide att kämpa för det.'' Det är ju bara så otroligt irriterande att läsa någonting sådant. För det första, så jämför med hur det var förr i tiden. Det är mycket mer jämställt nu än då. Kvinnor har bland annat rösträtt nu, vilket är tack vare feministerna. Det ser mycket ljusare ut nu än förr, och om det inte hade funnits så underbart kloka människor som tog tag i det felaktiga, så hade feminismen aldrig funnits. Vi har kommit rätt långt, så förneka inte det. För det andra, så måste en ju kämpa för det en vill ha/uppnå om en verkligen VILL det. Annars blir det svårt, om en inte kämpar. Det handlar om att samarbeta. Vi kan klara det, TILLSAMMANS. Rättvisan segrar. När folk dock är så negativa som tyvärr tillräckligt många är, då försvårar de kampen för en jämställd värld. Det är ingen ide att säga att det inte är nån ide att kämpa, att vi alltid kommer leva i ett patriarkat, för vi vet mycket väl att det brukar löna sig att kämpa. Vi är många, vi är starka. Vi behöver ingen negativ syn till en jämställd värld - vi behöver en POSITIV syn. Så, sluta vara så himla negativa, tänk istället att det går, för vi har ju faktiskt redan kommit långt. Om inte folk hade varit positiva, så hade aldrig feminismen satts igång. Det gäller att vara positiv, blicka framåt. Vill ni leva i en värld där alla kan bli behandlade med respekt oavsett kön, hudfärg, sexuell läggning och liknande - då måste ni ju tänka att det GÅR, att vi kan uppnå en sådan värld. Jag vet att vi kan klara detta. Peppa varandra.

 

Världen vi lever i, är ju rätt sjuk

Jorden är inte en trygg plats, inte någonstans. Vart du än är, så kan du aldrig vara säker på om någon ska komma och slå ihjäl dig, eller om du blir rånad. Vart du än är, kan du inte vara säker på om du får höra rasistiska uttalanden, eller kanske sexistiska. På alla ställen, runt om denna planet vi alla bor på, Tellus, Jorden - lever förtrycket. Förtryck som rasism, sexism och homofobi. (Och nej, homofobin handlar inte längre om rädsla. Det är nog ytterst få personer som känner så stark rädsla för homosexuella personer så att de har en fobi. Homofobin handlar nämligen om hat).

 

Hur än jorden skapades, så kanske det fanns en tanke bakom det. Det kanske låg en tanke bakom vilken sorts plast jorden skulle bli. Kanske var det menat att jorden skulle vara en fridfull plats, där alla kan känna trygghet. Det kan ha varit så. Men, den tanken spolades snabbt förbi, för jorden är ingen lugn och fridfull plats. Förtryck existerar, alla möjliga förtryck. Folk tänker alldeles för lite på miljön, på djuren, på VARANDRA. Folk tänker alldeles för lite på hur jorden borde vara. För vem vill egentligen leva i den värld vi lever i? Det finns många bra stunder och moment, jag känner ofta lycka, men, det förändrar inte det faktum att jorden faktiskt är en hemsk plats. Om det hade funnits fler engagerade människor, som bryr sig om jorden, så kanske det hade varit en bra plats. I mean, vem kan verkligen tycka att en värld där alla möjliga hemskheter existerar, är en bra värld? Det är allt för få som gör någonting åt detta. Och genom att delta i till exempel den feministiska kampen, eller engagera sig mycket i djur/miljöfrågor, så bidrar en till en bättre plats att leva på. Varje ''liten'' sak, är en bra sak. En måste inte skänka 100.000 kr till djurfonder, eller till miljöfonder. En måste inte demonstrera mot sexismen på gatan, för att kunna göra skillnad. En gör skillnad när en skriver om feminismen på olika sidor, eller bara sprider budskap om feminismen. Folk lär sig.

 

Sexismen begränsar våra rättigheter (särskilt kvinnornas). Männen drabbas också av patriarkatet. Till exempel, så är det mesigt för en man att gråta. Det anses inte manligt, för det ska följa normen. En man ska ha kort hår, och en kvinna ska ha långt hår. Det är en norm. Heternormen existerar. Många tar för givet att alla i deras omgivning är heterosexuella. En förutsätter att en kvinna är tillsammans med en man, en förutsätter att en man är tillsammans med en kvinna. ''Oscar, har du nån flickvän?'' Istället skulle en kunna fråga om Oscar har ett förhållande med _någon_, och inte specifikt en tjej.

_Sluta anta att alla är heterosexuella. För alla är inte det, och det är sanningen._

 

Sexismen gör så att kvinnobrösten är sexualiserade, ses som någonting som ska gömmas, täckas över. Småflickor lär sig redan när de är 5-6 år, att de inte ska visa ''brösten'' när de badar. Inte bada topless. Våldsglorifierande och kvinnoförnedrande reklam, finns överallt. Den får existera i vårat samhälle, utan att tillräckligt många bryr sig. Det är aldrig en självklarhet att en kvinna får bestämma över sin egen kropp. Kroppen som är KVINNANS. Istället, bestämmer någon annan över kroppen. Kvinnokroppen blir aldrig lämnad ifred, och detta är ett problem. Kvinnor objektifieras, män porträtteras med MAKT. Det är heller inte ovanligt att en kvinna, som har ett likadant arbete som en man, lika välutfört, får mindre lön än mannen, just för att hon är kvinna. Blir en kvinna våldtagen - då ska kvinnan skylla sig själv. Det är aldrig, aldrig, aldrig någonsin offrets fel. Helt sjukt att det finns människor som försvarar våldtäkt, skyller på offret. Och det här med att feminister hatar män, har jag hört alldeles för många gånger.  Manshat är ej samma sak som kvinnohat. Manshat är preventivt, ett ställningstagande, som riktar sig mot patriarkatet, och de män som företräder det. Kvinnohat lämnar döda kroppar efter sig. Där är skillnaden mellan manshat och kvinnohat.

Världen vi lever i, är ju rätt sjuk.

 

PS. Om det finns någonting som du tycker att jag ska blogga om, då får du gärna tipsa mig!

 

Männen är inte förtryckta

Först och främst, vill jag börja med att säga att förtryck är på samhällsnivå, inte individnivå. ''En man kan visst bli förtryckt.'' Nej, EN person kan inte bli förtryckt, då förtryck är på samhällsnivå, inte på individnivå.

 

''Männen är visst förtryckta.'' - Nej, männen är icke förtryckta, inte i egenskap av att de är män. Män kan bli förtryckta i egenskap av att de är till exempel mörkhyade eller funktionshindrade, men inte i egenskap av att de är just män. För förtryck mot männen, i egenskap av att de är män, existerar ej. Kvinnorna däremot, de är förtryckta, i egenskap av att de är kvinnor. Sårade känslor, är ej samma sak som förtryck.

 

Det hela handlar om maktstrukturer. En samhällsgrupp som är högst upp i en maktstruktur, är inte förtryckt. Däremot, är en samhällsgrupp som är längst ner i maktstrukturen, förtryckt. I könsmaktsordningen, är män uppe, och kvinnor nere. Alltså, kan inte en man bli förtryckt i egenskap av att han är män, för förtryck mot män, existerar ej. Kvinnor är förtryckta, inte män. Och bara för att en inser att det är såhär, betyder det ej att en förnekar att männen drabbas av patriarkatet. Männen drabbas av patriarkatet, men absolut inte på samma sätt som kvinnorna. Kvinnorna befinner sig i en mycket mer utsatt position.

 

Ha det bra!

Därför faller min röst på F!

Har ibland stött på frågor som ''Varför röstar du på Feministiskt Initiativ? Det är ett enfrågeparti.'' Och därför, tänker jag här och nu, förklara varför jag väljer att rösta på F! 

Jag röstar på F!, för att jag anser att det är det vettigaste partiet. Det är ett antirasistiskt, hbtq-stödjande, feministiskt och antinazistiskt parti. Inget annat parti har feminismen som huvudfråga, de prioriterar andra områden före feminismen. F! är inte ett enfrågeparti, och det kan en lära sig, om en läser på. Jag älskar F!, just för att de ser saker från ett feministiskt perspektiv, och har feminismen som huvudfråga. Gudrun Schyman (deras partiledare), är min förebild. Hon är en mycket klok, samt vettig, stark kvinna! Jag är glad att hon ser saker från ett feministiskt perspektiv, och driver partiet in i riksdagen. Det räcker inte med att vara bättre, för att vara bra. Sverige är inte ett jämställt land, och det är ett problem som måste tas tag i. Jag känner att det enda partiet som verkar kunna göra någonting åt det, leda Sverige på mer jämställda vägar, är F! De är måna om mänskliga rättigheter, och tar upp flera frågor i deras partiprogram. Jag anser att Vänsterpartiet, samt Miljöpartiet, tar upp feminismen, men de har inte feminismen som huvudfråga. De prioriterar inte feminismen nog högt, så att säga. Sen så håller jag med om F!'s flesta punkter. Håller med F! om nästan allting. Bland annat att det är dags att införa ett tredje juridiskt kön, att förbjuda djur på cirkusar och stoppa vinster i välfärden, samt införa minst en obligatorisk köttfri dag på alla Sveriges dagis/skolor. Jag tycker att de stärker mänskliga rättigheter, på ett sätt som inget annat parti gör. Liksom, jag vill inte rösta på ett parti som endast gynnar vita, rika heterosexuella personer. F! gynnar alla, inte enbart vita, rika och heterosexuella. Den största delen som F!'s partiprogram saknar, är den ekonomiska delen, skuggbudget. Jag älskar att F! tar upp funktionalitetsfrågor, djurrätsfrågor, miljöfrågor, ser saker från ett feministiskt perspektiv, samt är antirasistiska, feministiska, antinazistiska och hbtq-stödjare, samt ser saker från ett transperspektiv. Innan du påstår att F! är ett enfrågeparti, så råder jag dig att läsa på, för F! är INTE ett enfrågeparti. 

 

Förresten, så måste jag säga att jag finner det väldigt skumt att en röstar på högern, som till exempel Moderaterna, om en säger sig vara feminist. Att vara feminist, och rösta på högerpolitiken, en politik som endast gynnar vita, rika heterosexuella män, det går ju tvärtemot feminismen. Kan förstå om det är press från familjen, att en SKA rösta på Moderaterna (det går alltså att vara feminist och rösta på högern), men det är rätt skumt, om det inte sitter en press från familjen, bakom det. Högern driver ju kapitalistiska frågor.

 

So, this is why jag röstar på F! 

Det är det vettigaste partiet. 

Feminismen är för ALLAS lika rättigheter

''Feminister fokuserar BARA på kvinnorna!''

Varför fokuserar feminister mest på kvinnorna, och inte lika mycket på männen? Jo, för att det är kvinnorna som är strukturellt förtryckta! Män som grupp, är inte förtryckta. Männen sitter på tronen. Varför måste folk hela tiden påpeka hur synd om det är männen?? ''MÄNNEN DÅ???? Männen blir också utsatta för sexism!!'' Det är KVINNORNA vi måste fokusera mest på! Vi måste fokusera mest på att höja upp kvinnornas nivå, eftersom att männen redan styr. Det finns ingen anledning till att säga; ''Det är inte bara kvinnorna som utsätts för sexuella övergrepp m.m!!'' - Jag vet att sånt inte bara händer kvinnor, men det är fortfarande kvinnorna som är strukturellt förtryckta. En man kan bli förtryckt, men det är inte i egenskap av att han är en man, det kan däremot vara i egenskap av att han är till exempel funktionshindrad. _Män som grupp, är inte förtryckta._ Wow, det innebär inte att en feminist är manshatare, endast för att hen fokuserar mest på kvinnorna. Det är viktigt att vi fokuserar mest på kvinnorna, innan vi börjar fokusera lika mycket på männen.

Tänk till; hur ofta händer det att en man får sämre lön än en kvinna, även fast de har ett likadant arbete, lika välutfört? Hur ofta ses männen som sexobjekt? Om vi dock vänder på det, så händer det oftare att en kvinna får sämre lön än en man, även fast de båda har ett likadant arbete, lika välutfört. En kvinna ses oftare som ett sexobjekt, än vad en man gör. Innan feminister kan börja fokusera lika mycket på männen, så måste kvinnorna först komma upp till männens nivå.

Sluta klaga på att feminism fokuserar mest på kvinnorna, och försök istället förstå att det är logiskt. Feminismen ÄR för allas lika rättigheter! Försök istället förstå varför feministerna fokusera mest på kvinnorna, istället för att fundera över om feminismen är för allas lika rättigheter eller ej, för det är den.

 

Stolt feminist? OFC!

''Alla åsikter förtjänar att bli accepterade!''

Den meningen, har jag stött på måånga gånger. Börjar bli lite less på att förklara samma sak för personerna som påstår att alla åsikter förtjänar att bli accepterade. Men, ah, allt för att fler ska lära sig.

 

Okey, så är det så, att alla åsikter är värda att bli accepterade? Är det så, att en sexistisk, rasistisk eller till exempel en homofobisk åsikt, förtjänar att bli accepterad - ÄVEN fast åsikten förtrycker? Nej, så är det icke. En åsikt som förtrycker andra människor (som till exempel en sexistisk åsikt), förtjänar inte att bli accepterad. Varför? För att det är en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Förtryckande åsikter, får enligt diskrimineringslagen, inte yttras. Så, varför ska en då acceptera en sexistisk åsikt? En har ingen rätt att kränka personen som yttrar åsikten, men en har ingen skyldighet till att acceptera åsikten, då det är en åsikt som skadar andra människor. Och då börjar jag ju undra varför Sverigedemokraterna ens får existera i riksdagen, då det är ett parti som diskriminerar, förtrycker. De har yttrat sexistiska, homfobiska och rasistiska åsikter (verkar även vara en bunt nazister). Men, ja, tillbaka till det här med varför alla åsikter inte förtjänar att bli accepterade. Den som påstår att alla åsikter förtjänar att bli accepterade, har antagligen ingen aning om vad en förtryckande åsikt är, har antagligen ingen aning om att dessa åsikter bryter mot diskrimineringslagen. Så fort jag hör en person yttra en förtryckande åsikt, säger jag emot. Jag försöker föra en lugn diskussion, jag försöker fråga personen varför hen tycker så, säger att det är en åsikt som skadar andra människor, en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Kan även tillägga att personen riskerar att bli anmäld, pga yttrandet av åsikten. Det är skillnad på att acceptera en åsikt som inte förtrycker, och på att acceptera en åsikt SOM förtrycker. När en accepterar en åsikt som förtrycker ''Jag accepterar att du tycker att kvinnorna är mindre värda än männen, det är okej att tycka så.'' Då är det som att personen accepterar att patriarkatet existerar. ''Jag accepterar att patriarkatet existerar, jag accepterar att du tycker att kvinnorna är mindre värda än männen.'' Det finns dåliga åsikter, alltså. Åsikter som är dåliga, är åsikter som är förtryckande. Varför är dessa åsikter dåliga? För att de skadar andra människor. Det finns dåliga partier, bland annat Sverigedemokraterna. Varför? För att deras politik, den skadar andra, så fruktansvärt mycket. Om en accepterar förtryckande åsikter, bidrar en till ett samhälle där bara vissa människor kan känna sig välkomna. Där vissa människor, är värda mer än andra. Är det verkligen ett sådant samhälle du vill leva i? Alla kan ta och ställa sig den frågan. _Acceptera ingen åsikt som handlar om liv eller död, dvs, en förtryckande åsikt. En sådan åsikt, bidrar till ett samhälle där människor lider._

 

Så, nej. Jag ger ett nej, till alla sexister, och alla andra förtryckare. Jag tänker inte acceptera era åsikter, som förstör, som bidrar till ett samhälle där vissa hamnar på kanten, som bidrar till ett samhälle där könet avgör hur mycket du är värd, som bidrar till ett samhälle där förtryck existerar. Sådana typer av åsikter, är dåliga. De skär in i andra människor, avgör hur mycket de är värda, beroendes på deras kön, sexuella läggning och hudfärg. Jag vill inte leva i ett sådant samhälle, där förtryck existerar. Jag hoppas att du inte heller vill leva i ett sådant samhälle. Jag vill känna mig välkommen, jag vill att andra ska känna sig välkomna. Jag kommer aldrig ha dåligt samvete över att inte acceptera förtryckande åsikter, eftersom att jag inte tänker bidra till ett sådant samhälle.

 

Dåliga åsikter = förtryckande åsikter

Stolt SD:are = stolt rasist = stolt förtryckare (Är det verkligen det du vill vara?)

Ha det bra!

Det borde vara en självklarhet

Det borde vara en självklarhet att en är feminist. Det borde vara en självklarhet att en är antirasist. Det borde vara en självklarhet att en är antinazist. Det borde vara en självklarhet att en är emot djurplågeri. Det borde vara en självklarhet att en är emot mobbning. Det borde vara en självklarhet att en är emot förtryck. Kommer allt detta, i framtiden, någonsin vara en självklarhet, för alla? Det är frågan, det. Feminismen har bidragit med så mycket. Hade inte feminismen funnits, hade kvinnor, inte haft rösträtt, idag. Kvinnor hade fått laga mat i köket, med männen bestämde. Kvinnor hade troligtvis inte fått sitta vid datorer. Kvinnorna hade alltså varit männens ägodel. Männen hade dominerat, kvinnorna hade lydit männen. Den som sa emot, fick konsekvenser. Så kanske det hade sett ut, idag, om inte feminismen fanns. Vi har mycket att tacka alla kloka människor, som satt igång denna rörelse, denna kamp för ett rättvist och jämställt samhälle för, där inga förtryck får plats. För om inte feminismen fanns, tror jag inte att vi kvinnor hade haft det så bra idag. En skrämmande tanke. Och att det faktiskt har varit så, en gång i tiden. Vissa människor, verkar ju leva kvar på stenåldern. Sorgligt att de inte kan lämna den förflutna tiden, och istället blicka framåt, blicka framåt för en jämställd värld, istället för att titta bakåt, och ta efter den tiden. För om patriarkatet aldrig hade existerat, hade feminismen aldrig behövts. Inte fören patriarkatet är krossat, kan jag säga att feminismen inte längre behövs. Dumt att ta efter den tiden, den tiden då det mesta var värre. Den tiden då kvinnor inte fick rösta, den tiden då mörkhyade inte hade någonting att säga till om. Och att en ber mig att acceptera dessa förtryckande åsikter, tänker jag inte lyda. Jag accepterar inga åsikter som förtrycker. Som till exempel en rasistisk åsikt; det är en åsikt som förtrycker, en åsikt som inte är värd att acceptera. Det är en åsikt som diskriminerar, det är en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Så, personen som yttrar en sådan åsikt, riskerar alltså att bli anmäld, hah. Så, säg mig; varför ska en acceptera en åsikt som förtrycker? En har inte skyldighet till att acceptera en sådan åsikt. Kränka personen; nej. Acceptera åsikten; nej. Det är aldrig okej att kränka någon, oavsett vad, men jag förstår att många inte orkar hålla humöret uppe, när en skriver ''Äckliga, jävla n-egrar! De borde dö!'' Det är actually svårt att hålla sig lugn, när en sådan kommentar, ploppar fram. ):

 

Är du emot förtryck, vill du Sverige väl? Då ska du INTE rösta på Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna är nämligen en bunt främlingsfientliga rasister, och majoriteten av alla SD:are, är vita män. Rösta aldrig någonsin på Sverigedemokraterna. De är en bunt Sverigeförstörare. Och att de bådar gått för Sverige, är bara nonsens. Bidrar en verkligen till ett jämställt samhälle, när en röstar på ett parti som inte tycker att homosexuella ska få adoptera barn, som vill vägra papperslösa skola och sjukvård, etc? Nej, det tycker icke jag.

 

Det borde vara en självklarhet, att en inte vill uppnå ett sådant här samhälle. Ett samhälle, där bara vita, medelklass-heterosexuella män, kan känna sig accepterade.

 

Upp