bebrika

Det borde vara en självklarhet

Det borde vara en självklarhet att en är feminist. Det borde vara en självklarhet att en är antirasist. Det borde vara en självklarhet att en är antinazist. Det borde vara en självklarhet att en är emot djurplågeri. Det borde vara en självklarhet att en är emot mobbning. Det borde vara en självklarhet att en är emot förtryck. Kommer allt detta, i framtiden, någonsin vara en självklarhet, för alla? Det är frågan, det. Feminismen har bidragit med så mycket. Hade inte feminismen funnits, hade kvinnor, inte haft rösträtt, idag. Kvinnor hade fått laga mat i köket, med männen bestämde. Kvinnor hade troligtvis inte fått sitta vid datorer. Kvinnorna hade alltså varit männens ägodel. Männen hade dominerat, kvinnorna hade lydit männen. Den som sa emot, fick konsekvenser. Så kanske det hade sett ut, idag, om inte feminismen fanns. Vi har mycket att tacka alla kloka människor, som satt igång denna rörelse, denna kamp för ett rättvist och jämställt samhälle för, där inga förtryck får plats. För om inte feminismen fanns, tror jag inte att vi kvinnor hade haft det så bra idag. En skrämmande tanke. Och att det faktiskt har varit så, en gång i tiden. Vissa människor, verkar ju leva kvar på stenåldern. Sorgligt att de inte kan lämna den förflutna tiden, och istället blicka framåt, blicka framåt för en jämställd värld, istället för att titta bakåt, och ta efter den tiden. För om patriarkatet aldrig hade existerat, hade feminismen aldrig behövts. Inte fören patriarkatet är krossat, kan jag säga att feminismen inte längre behövs. Dumt att ta efter den tiden, den tiden då det mesta var värre. Den tiden då kvinnor inte fick rösta, den tiden då mörkhyade inte hade någonting att säga till om. Och att en ber mig att acceptera dessa förtryckande åsikter, tänker jag inte lyda. Jag accepterar inga åsikter som förtrycker. Som till exempel en rasistisk åsikt; det är en åsikt som förtrycker, en åsikt som inte är värd att acceptera. Det är en åsikt som diskriminerar, det är en åsikt som bryter mot diskrimineringslagen. Så, personen som yttrar en sådan åsikt, riskerar alltså att bli anmäld, hah. Så, säg mig; varför ska en acceptera en åsikt som förtrycker? En har inte skyldighet till att acceptera en sådan åsikt. Kränka personen; nej. Acceptera åsikten; nej. Det är aldrig okej att kränka någon, oavsett vad, men jag förstår att många inte orkar hålla humöret uppe, när en skriver ''Äckliga, jävla n-egrar! De borde dö!'' Det är actually svårt att hålla sig lugn, när en sådan kommentar, ploppar fram. ):

 

Är du emot förtryck, vill du Sverige väl? Då ska du INTE rösta på Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna är nämligen en bunt främlingsfientliga rasister, och majoriteten av alla SD:are, är vita män. Rösta aldrig någonsin på Sverigedemokraterna. De är en bunt Sverigeförstörare. Och att de bådar gått för Sverige, är bara nonsens. Bidrar en verkligen till ett jämställt samhälle, när en röstar på ett parti som inte tycker att homosexuella ska få adoptera barn, som vill vägra papperslösa skola och sjukvård, etc? Nej, det tycker icke jag.

 

Det borde vara en självklarhet, att en inte vill uppnå ett sådant här samhälle. Ett samhälle, där bara vita, medelklass-heterosexuella män, kan känna sig accepterade.

 

Abortmotståndare, men ändå feminist

Haha, någonting jag tycker är rätt ''löjligt'' (har svårt för att hitta rätt ord), är när en nekar personer med livmoder, att göra abort, men ändå säger sig vara feminist. Feminist, men abortmotståndare, alltså. Absurt att en nekar personer abort, nekar personer att ha full makt över sin kropp. Och, kom ihåg detta; abort är INTE mord. Det är endast ett embryo, en outvecklad cellklump. Efter vecka 22, utförs inga fler aborter, och det är för att embryot kan känna känslor, som smärta, då. Men, innan dess, är abort INTE mord, nej. Embryot, är som sagt, endast en outvecklad cellklump. Förstår ärligt talat inte hur en kan värdera en outvecklad cellklumps ''liv'' högre än en människas. I mean, ingen ska behöva föda ett barn, om en inte vill det. Det är att neka människors rättigheter att bestämma över sin kropp, när en är abortmotståndare, vilket är otroligt dumt, vidrigt, sexistiskt.

Förstår mig inte heller på folk som tror att en är mer redo för ett barn när en är äldre. Spela roll om en är 15 eller 40 år. Det finns personer som är 15 år, som känner att de är redo för ett barn. Det finns personer som är 40 år, som inte är redo för ett barn, som inte vill ha ett barn. Struntsamma om en använde preventivmedel eller ej, abort ska ändå alltid vara en möjlighet, en laglig möjlighet. Tyvärr, har majoriteten av alla världens länder, ej laglig abort. Världen är redan överbefolkad, oönskade barn, är ingenting vi är i behov av. Det är rätt intressant att diskutera med abortmotståndare, höra gång på gång hur de påstår att ''abort är mord!!!''. Abort är _inte hemskt. Abort ska _alltid_ vara en möjlighet. Abortmotståndare, tycker alltså att abort är hemskt, men att tvinga en person att genomgå en graviditet + förlossning, det är inte hemskt alls.

 

Nej, till att behöva duscha efter idrott!

Hört från många att det är obligatoriskt att duscha efter idrotten, på deras skola, eller att det är obligatoriskt att duscha efter till exempel fotbollsträningen. Tycker att det är rent ut sagt dumhet, att en person ''måste'' duscha, efter idrotten. Varför ska en behöva duscha? En ska ha all rätt i världen att avgöra själv, om en vill duscha eller ej. Det kan finnas många anledningar till varför en ej vill duscha, och det är värt att respektera att en inte vill det. Bland annat, så kanske en inte vill duscha för att en är missnöjd med sin kropp, kanske inte vill visa sig naken inför andra. Det kan vara en anledning. Vill en inte duscha efter idrott, ska en inte behöva det. En ska ha full makt att avgöra det själv. En ska ha full makt att bestämma över sin kropp, punkt. Är en inte bekväm med att visa sig naken inför andra, är det respektlöst, att påstå att en ändå måste duscha. Alla tränare, idrottslärare, ska ta hänsyn till att det finns personer som inte vill duscha efter idrotten. Det ska inte ens vara någonting värt att diskutera, då det ska vara självklart att en har rätt att avgöra det själv. När jag hade idrott i skolan, duschade jag aldrig efter idrotten. Jag ville inte visa mig naken, inte inför andra i klassen. Ska inte jag ha rätt att bestämma om jag ska visa mig naken inför andra, eller ej? Jo, jag tycker att var och en har rätt att bestämma hur en ska gå till väga med den saken, inte en idrottslärare, eller någon annan heller, för den delen. Så, vill du inte duscha efter idrotten, men har en idrottslärare/tränare som säger att du måste duscha efter idrotten - stå på dig! Berätta för henom att du inte tänker duscha efter idrotten. Berätta varför, om du känner för det.

 

Och här får ni en icke så relevant bild.

Välkommen

Välkommen till for me!

Det här är ett testinlägg. Logga in och ta bort inlägget under "dina inlägg".